Utrecht, 11 april 2023 – Peter Scholte is per 1 maart 2023 de nieuwe chefkok van Koninklijke Jaarbeurs. Hiervoor werkte Peter onder andere bij Le Garage van Joop Braakhekke, The Duchess in het W hotel in Amsterdam, Spaans restaurant elBulli en hij verdiende een Michelinster als Chef in Noorwegen. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “We zijn ontzettend blij met de aanstelling van onze nieuwe chefkok. De duurzame koksvisie van Peter sluit naadloos aan op de ambitie die we binnen Jaarbeurs hebben om onze horeca nog duurzamer te maken. Afgelopen jaren hebben we ons horeca-assortiment grotendeels vegetarisch gemaakt. We merken dat er nog veel stappen te zetten zijn om onze horeca verder te verduurzamen en daar heb ik met de komst van Peter alle vertrouwen in.”
De wereld verandert, de keuken moet veranderen
De horecabranche kan impact maken met duurzame keuzes in de keuken. Met een groot team in de keuken verzorgt Jaarbeurs zelf het volledige horeca assortiment in al haar restaurants en op locatie. Peter Scholte: “Ik vind het mooi om te zien dat Jaarbeurs al behoorlijke stappen heeft gezet om haar horeca-aanbod te vergroenen. Onder andere door de samenwerking met Greendish, Too Good to Go en De Koekfabriek. De wereld vraagt om oplossingen en daarom is het niet meer een kwestie van de keuken ‘willen’, maar ‘moeten’ veranderen.” In zijn rol als concept en development chef voor Albron horeca en leisure was hij mede verantwoordelijk voor het opzetten van The Green House: een circulair horecaconcept naast het Beatrixgebouw. Verantwoord en duurzaam koken staat daar centraal. “Met de kennis die ik daar heb opgedaan, heb ik al veel concepten bedacht om binnen Jaarbeurs met duurzame, lokale en pure ingrediënten te koken. Ik heb altijd geleerd ‘Alleen het beste is goed genoeg voor onze gasten’, dus met dit in mijn achterhoofd ga ik hier aan de slag.”